Switch to EnglishSwitch to English

SamenSpraak

Bij Gilde SamenSpraak wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een anderstalige. Op afgesproken tijden komen zij bij elkaar om op een persoonlijke en informele wijze Nederlands te spreken. Gewoon thuis, tijdens een wandeling of in een openbare ruimte. Daarbij gaat het om communicatie, er wordt geen les gegeven.
Bij Gilde SamenSpraak gaat het om praten met mensen van buitenlandse afkomst. De anderstaligen hebben de keuze gemaakt om in Nederland te wonen en te werken. Ze zijn gemotiveerd om zich de Nederlandse taal eigen te maken.
Het tijdstip, de locatie en de frequentie van de bijeenkomsten regelen de begeleider en deelnemer onderling. Over het algemeen spreekt men één keer per week af met een duur van 1 a 1,5 uur. 

Inschrijven

Vul onderstaand aanvraagformulier in.
SamenSpraak accepteert uitsluitend nieuwe deelnemers indien zij al over een basiskennis van de Nederlandse taal hebben. Het bedrag voor deelname voor een jaar bedraagt € 20.
De taalhulp duurt één jaar. Dan stopt de begeleiding. We gaan ervan uit dat je je daarna in het Nederlands goed verstaanbaar kunt maken. Bovendien is de begeleider dan weer vrij om een nieuwe anderstalige te helpen.

Aanvraagformulier SamenSpraak

Meer informatie

Wilt u meer informatie of vrijwilliger worden, stuur een e-mail naar 
gildesamenspraakdelft@gmail.com 
of bel op werkdagen vanaf 18.00 uur naar 06 524 157 36.
Voor meer algemene informatie zie: 
www.hetbegintmettaal.nl

Andere activiteiten

Dagelijkse instapwandeling

Maak kennis met de historische binnenstad.

lees verder

Stadswandeling op aanvraag

Wij bieden 9 verschillende stadswandelingen.

lees verder