Rondleidingen

Rondleidingen

U kunt op 2 manieren aan een rondleiding deelnemen:

 1. Dagelijks start er om 14.00 uur een rondleiding bij de VVV waarbij u zich kunt aansluiten. Dat kan van februari t/m november.

 2. U kunt een rondleiding aanvragen, waarbij u zelf de dag, het starttijdstip en eventueel de startlocatie kunt bepalen. Zie hiervoor ons aanvraagformulier.

Heeft u andere wensen, neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier, ons telefoonnummer of onze e-mail. Wij kijken dan in hoeverre wij aan uw wensen tegemoet kunnen komen.

 

 

Telefoon: 06-506 264 17
E-mail: gildedelft@gmail.com

Overzicht rondleidingen

Onderstaand vindt u een overzicht van onze rondleidingen.

VVV-rondleiding
In de maanden februari t/m november kunt u zich dagelijks aansluiten bij een rondleiding door de historische binnenstad. Tot en met 19 november 2022 is de start van de wandeling om 14:00 uur vanaf de VVV, Kerkstraat 3, Delft, naast de Nieuwe Kerk.

I.v.m. verhuizing van de VVV op 20 november 2022, kunt u zich voor de rondleidingen van 20 t/m 30 november uitsluitend telefonisch (06-50626417), via email (gildedelft@gmail.com) of via onderstaand aanvraagformulier aanmelden. Na uw aanmelding ontvangt u een verzoek voor een bankbetaling van het aantal aangemelde deelnemers. Het is niet mogelijk om u bij de rondleiding aan te sluiten zonder voorafgaande betaling.
De rondleidingen op 20 t/m 30 november 2022 starten op de Markt aan de voorzijde van het stadhuis.

Deelname bedraagt € 6,50 per persoon.
Wij hanteren een maximale groepsgrootte van 15 personen.
U kunt zich bij de VVV aanmelden, tel: 015 2154 051 of via e-mailadres hello@delft.com.
Aanmelden kan eveneens bij Gilde Rondleidingen tel: 06-506 264 17 of via ons e-mailadres gildedelft@gmail.com.

Rondleidingen op aanvraag

Historisch
Onze gidsen vertellen u tijdens deze rondleiding veel over de historische binnenstad en haar beroemde inwoners. Wij staan stil bij o.a. het ontstaan van de stad, het Huis van Oranje, de Oude en Nieuwe kerk (buitenzijde), Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer. Een tweede historische rondleiding leidt u door het oostelijke en noordelijke deel van de stad met o.a. de Oostpoort, de Paardenmarkt en enkele hofjes.
Agnetapark
Een interessant en sfeervol project van sociale woningbouw uit 1884, opgericht door Jacques en Agneta van Marken. Zij waren hun tijd ver vooruit m.b.t. hun visie op de werk- en leefomstandigheden van de arbeiders. De rondleiding geeft u inzicht in hun beweegredenen. Wij lopen met u door dit bijzondere park, dat tevens tot de top-100 monumenten van Nederland behoort.
Hofjes
Wij nemen u mee naar een aantal Delftse hofjes, waarvan enkele zeer de moeite waard zijn.
Johannes Vermeer
Het thema van deze rondleiding is de meester-schilder Johannes Vermeer en locaties die aan hem herinneren.
Duister Delft
Een rondleiding waarbij wij vooral ingaan op de duistere kanten – zoals ziekte, armoede, misdaad etc. – ten tijde van de middeleeuwen en de Gouden Eeuw.
Medische en Sociaal
Tijdens deze historische rondleiding besteden wij aandacht aan de medische en sociale aspecten in vooral vroegere tijden in onze binnenstad.
Zie ook de combinatiemogelijkheid met Medisch Farmaceutisch Museum Griffioen.

Combinatierondleidingen

De historische rondleiding kan gecombineerd worden met:

 • Oude en Nieuwe Kerk
  Tijdens deze rondleiding staan wij stil bij de geschiedenis van beide kerken, die wij  binnen met u bekijken. Natuurlijk krijgen daarbij het praalgraf van Willem van Oranje en de maquette van de koninklijke grafkelder de nodige aandacht. De gebrandschilderde ramen van beide kerken zijn méér dan de moeite waard. Tijdens de rondleiding tussen beide kerken wijzen wij u op historische en andere bijzonderheden. U betaalt een toeslag van € 6,00* p.p. aan de kerk.
  Op zondag zijn beide kerken gesloten.

 • Medisch Farmaceutisch Museum Griffioen
  Het museum heeft een unieke verzameling oude medische, farmaceutische en verpleegkundige voorwerpen. Er is ook een historische apotheek. Medewerkers van het museum verzorgen hier de rondleiding.
  De kosten voor dit bezoek bedragen € 6,00 p.p.*
  Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. Gilde Delft kan hiervoor zorgen.

 • Stadsgevangenis Het Steen.
  Van maandag t/m donderdag kunnen wij een rondleiding in de 16e eeuwse stadsgevangenis Het Steen – de middeleeuwse toren van het stadhuis – voor u organiseren. Dit is alleen mogelijk als er geen besloten bijeenkomsten in het stadhuis plaatsvinden. Gilde Delft moet vooraf een afspraak met het stadhuis maken. U betaalt een toeslag van € 2,00 p.p.*

*Deze tarieven worden door andere organisaties vastgesteld en zijn onder voorbehoud van prijsaanpassingen door deze organisaties.

 

Rondleidingen op maat

De mogelijkheid bestaat om een wandeling te maken met rolstoelgebruikers en met mensen die minder mobiel zijn. Ook rondleidingen met scholieren en medeburgers van buitenlandse afkomst behoren tot de mogelijkheden.

 

Onze tarieven en tijdsduur

Al onze rondleidingen duren ± 1,5 – 2 uur, maar kunnen op verzoek aangepast worden.

 • Minimumtarief  is € 25,00 voor  1 t/m 5 personen. Voor 6 en meer personen bedraagt ons tarief € 4,00 per persoon.

 • Voor onderwijsinstellingen kunnen andere prijzen worden afgesproken.

 • Betaling dient vooraf per bankoverschrijving te geschieden.

Bij combinatiewandelingen komen de extra (entree) kosten boven op het Gildetarief.

 

Groepsgrootte

Wij hanteren een maximale groepsgrootte van 15 gasten per gids.
Als de groep groter is zetten wij zonder extra kosten een of meerdere extra gidsen in.

Talen

Bij tijdige aanvraag kunnen onze rondleidingen in het Engels, Duits of Frans worden gegeven.

 

Aanmelden

Alle rondleidingen kunnen worden aangevraagd via ons aanvraagformulier of

E-mail: gildedelft@gmail.com of
Telefoon: 06-506 264 17