Rondleidingen

 

Rondleidingen

Het Gilde Delft heeft een grote verscheidenheid aan rondleidingen.
Hieronder ziet u een overzicht onder de nummers 1 t/m 5.
Heeft u andere wensen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen op allerlei manieren hieraan tegemoet komen.
Wilt u een rondleiding aanvragen of meer informatie, vul dan het aanvraagformulier rondleiding in of e-mail ons op gildedelft@gmail.com
U kunt ons ook bellen op nummer 06 506 264 17.

Overzicht rondleidingen

  1. Historische rondleidingen
  2. Open VVV rondleidingen
  3. Delfts Goud Gildewandeling
  4. Kerkenwandeling
  5. Themawandelingen
  6. Wandelingen op maat.

De wandelingen kunnen op een door u gewenst tijdstip en locatie beginnen.
Standaard beginnen onze wandelingen op de Markt. Wij kunnen u echter ook bij een horecagelegenheid of een andere plek in het centrum ophalen.
De duur van de wandelingen is 1,5 – 2 uur. Naar uw wens kunt u dat verlengen of verkorten.
De prijs van de Gilde rondleidingen bedraagt:

  • Voor 1 – 3 personen € 15,00 minimumprijs
  • Voor 4 of meer personen € 4,00 per persoon
  • Voor iedere persoon meer dan 45 is de prijs € 3,00 per persoon.

De prijs voor de open VVV rondleidingen is anders en bedraagt:
Voor 1 persoon alleen € 10,00
Voor iedere persoon meer € 5,00 per persoon.

De prijs voor de open zondagse VVV – Delfts Goud Gildewandeling bedraagt:
Voor 1 persoon alleen € 12,50
Voor iedere persoon meer € 7,50 per persoon.

Voor wandelingen die ‘last minute’ bij de VVV worden aangevraagd en die op dezelfde dag of de dag erna gaan plaatsvinden op een door u gewenst tijdstip, geldt een minimumtarief van € 15,00 voor 1 t/m 3 personen.
Voor elke extra deelnemer betaalt u € 5,00.

Voor onderwijsinstellingen kunnen andere prijzen worden afgesproken.
Als u iets “extra” wilt doen dan komen de kosten daarvan boven op het Gilde tarief.

Wij streven er naar om niet te grote groepen rond te leiden. Wij houden een maximum van 12 tot 15 personen aan. Dat geeft ons de mogelijkheid om gepaste aandacht te geven aan onze gasten.  Indien uw groep groter is zullen wij meer gidsen inzetten, overigens zonder daarvoor meer in rekening te brengen.  Bij tijdige aanvraag kunnen onze wandelingen door een gids in het Engels, Frans of Duits worden verzorgd. Bent u geïnteresseerd of wilt u boeken dan verzoeken wij u om u tijdig aan te melden.  Bij voorkeur minimaal twee dagen van tevoren.

Beschrijving van de rondleidingen

1. Historische rondleidingen.

Onder het motto: “Delft, onze stad, ons aller geschiedenis” organiseert het Gilde Delft 7 dagen per week historische wandelingen in het hoofdzakelijk autoluwe gedeelte van de binnenstad.  Er wordt stilgestaan bij o.a. het ontstaan van de stad, het Huis van Oranje, de Oude en de Nieuwe Kerk (buitenzijde van de gebouwen), Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer.  Wij kijken naar gebouwen en wij vertellen over culturele en sociale wetenswaardigheden.  Wij laten u dingen zien waar men normaal gesproken wellicht aan voorbij gaat.

2. Open VVV rondleidingen.

In de periode van 1 februari t/m 30 november in 2019 houden wij van zondagmiddag t/m vrijdagmiddag open VVV rondleidingen.

Deze wandelingen doen wij naast ons gewone programma. Bij open VVV rondleidingen kan ieder die wil zich aansluiten.  Dan is er een gids beschikbaar en als het nodig is meerdere.
De wandeling start om 14:00 uur vanaf de VVV: Kerkstraat 3 naast de Nieuwe Kerk. Het is aan te raden dat u zich van te voren aanmeldt bij de VVV. Het  E-mail adres is hello@delft.com, telefoon 015-2154051, website is www.delft.com/nl/ontdek-delft-met-een-gids

Vanaf februari is er elke zondag een speciale Delfts Goud Gildewandeling.
Deze start om 14.00 uur bij de VVV. De gids – die zelf uit de Gouden Eeuw komt – neemt u mee op een ontdekkingstocht door deze bijzondere eeuw in Delft en vertelt over haar/zijn belevenissen en de personen die zij/hij allemaal is tegengekomen. Een zeer speciale wandeling in een zeer bijzondere sfeer!
De kosten bedragen € 7,50 p.p. Aanmelden kan op dezelfde wijze als onze VVV wandelingen die van maandag t/m vrijdag om 14.00 uur bij de VVV starten.

3. Delfts Goud Gildewandeling.

Beleef de Gouden Eeuw in Delft met Gilde Delft!
In dit jaar van de Gouden eeuw bieden wij, in samenwerking met Something Extra, Delfts Goud Gildewandelingen aan. Uw gids – die zelf uit de Gouden Eeuw komt – neemt u mee op een ontdekkingstocht door deze bijzondere eeuw in Delft en vertelt over haar/zijn belevenissen en de personen die zij/hij allemaal is tegengekomen. Een zeer speciale wandeling in een zeer bijzondere sfeer!

U kunt deze wandeling boeken onder de naam Delfts Goud Gildewandeling. Naast de kosten die u boven op deze pagina vindt, betaalt u een toeslag van € 25,00 per gids. U bent dan verzekerd van een fantastische Gouden belevenis!

4. Kerkenwandeling

Tijdens deze wandeling wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de twee oudste kerken van Delft: de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk. De kerken worden buiten en binnen bekeken en natuurlijk wordt daarbij het praalgraf van Willem van Oranje, de “Vader des Vaderlands”, niet vergeten.

Ook zijn de kerkramen in beide kerken meer dan de moeite waard.  Onderweg tijdens de wandeling tussen beide kerken wijzen wij onze gasten op verschillende historische en andere bijzonderheden.  Op zondagen zijn beide kerken niet geopend voor bezichtiging. Op andere dagen kan m.n. de Oude Kerk gesloten zijn wegens bijzondere activiteiten.

5. Themawandelingen

Naast de bovenstaande wandelingen is het mogelijk om onder het motto: “Delft, ken uw stad” te wandelen in minder bekende delen van de stad. Zie onderstaand overzicht.

Medisch en Sociaal

Tijdens deze historische wandeling gaat onze aandacht vooral uit naar de medische en sociale aspecten in de Delftse binnenstad.
Wij bieden de mogelijkheid om de wandeling te combineren met een bezoek aan Medisch Farmaceutisch Museum Griffioen. In dit museum vindt u een unieke verzameling oude medische en verpleegkundige instrumenten. Er is zelfs een historische apotheek. Medewerkers van het museum verzorgen hier de rondleiding. De kosten voor dit bezoek bedragen € 5,00 p.p. Er dient vooraf een afspraak gemaakt te worden. Het Gilde zorgt hiervoor.

Agnetaparkwandeling

Tijdens deze wandeling staan wij stil bij dit interessante en sfeervolle project van sociale woningbouw uit 1884, dat in die tijd internationaal in de belangstelling heeft gestaan.  Hoe kwam de oprichter van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek, Jacques van Marken met zijn vrouw Agneta Matthes erbij om deze bijzondere woonwijk in Delft te laten bouwen?  Dit park behoort vandaag de dag tot de top 100 monumenten van Nederland!

Hofjeswandeling

Daarbij wordt een bezoek gebracht aan enkele Delftse hofjes, die zeer de moeite van het bezichtigen waard zijn.

Vermeerwandeling

Met aandacht voor onze meester-schilder Johannes Vermeer en zijn Delft in de Gouden Eeuw.

Door duister Delft

Een (avond)wandeling waarbij wij aandacht schenken aan duistere aspecten zoals ziekte, armoede, criminaliteit, straffen etc. in het leven van de mens in de middeleeuwen en de Gouden Eeuw.

Rondleiding in Het Steen

Het Steen is de middeleeuwse kalkstenen toren van het stadhuis. Het is mogelijk om de  16e eeuwse gevangenis in deze toren met een gids te bezoeken van maandag t/m donderdag. Er moet van te voren een afspraak worden gemaakt met het stadhuis. Daarvoor kan het Gilde zorgen. U betaalt een toeslag van € 2,00 p.p.

Praalgraf Willem van Oranje

U kunt de historische wandeling combineren met een bezoek aan het praalgraf van Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk. U betaalt € 5,00 p.p. toeslag aan de kerk. Dat geeft entree tot zowel de Oude als ook de Nieuwe Kerk*.

Bezoek aan het Prinsenhof

Onze gids kan u desgewenst een beknopte rondleiding geven in museum Het Prinsenhof. Daarbij komen Willem van Oranje en de historische aspecten van de 16e en 17e eeuw aan de orde. Voor dit bezoek dient u aan het museum de entree te betalen. De kosten zijn € 8,00 p.p. voor 1 t/m 9 personen en €6,00 p.p. voor 10 en meer personen.  In het geval dat het museum een bijzondere expositie houdt, kan het zijn dat het museum daarvoor extra entreekosten in rekening brengt. Die komen bovenop de hier genoemde prijs*.

Rondleiding Vermeercentrum

Het behoort tot de mogelijkheden, aansluitend of van te voren, in het Vermeercentrum een rondleiding te houden, die ongeveer 60 minuten duurt. Ook is een quick-tour van ongeveer 15 minuten mogelijk. De toeslag bedraagt € 7,00 p.p. voor een volledige rondleiding en € 5,00 p.p. voor een quick-tour. Af te rekenen bij het Vermeercentrum*.

6. Wandelingen op maat

Rolstoelwandelingen of wandelingen met minder mobiele mensen. Wandelingen met kinderen/scholieren. Wandelingen met medeburgers van buitenlandse afkomst.

*Deze prijsopgave van tarieven van andere organisaties worden gegeven onder het voorbehoud dat de prijzen door die organisaties kunnen worden gewijzigd.